Destinatie de vacanta: Timisoara

Ce trebuie sa aiba o destinatie de vacanta ca sa fie in topul preferintelor turistilor?
Destinatiile de top pentru city-breakuri si vacante sunt complexe, ofera atat posibilitati multiple de relaxare si distractie, cat si o multime de obiective turistice. Cu cat ofera mai multe suprize vizitatorilor, cu atat exista mai multe sanse ca acestia sa revina intr-o anumita locatie.

O astfel de destinatie de vacanta este Timisoara. Cel mai mare oras din vestul tarii este pe placul turistilor care vor sa descopere locurile istorice si cultura zonei, dar si al celor care vor sa se distreze pana dimineata.

Alege Timisoara precum destinatie de vacanta si descopera pas cu pas toate obiective turistice reprezentative!

5 motive pentru a vizita Timisoara

1. Timisoara este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, un oras al premierelor, un oras complet, complex, multietnic si multicultural.

Stiai ca Timisoara a fost primul oras din tara conectat la sistemul feroviar European si primul oras european cu iluminat stradal electric? Mai presus de momumentele de aici, de muzeele si galeriile de arta care merita atentia oricarui turist, frumusetea Timisoarei sta in spiritul orasului mentinut viu de catre oamenii care locuiesc aici.

2. Obiective turistice.
Se spune ca Timisoara are cele mai frumoase parcuri si cele mai frumoase piete pietonale.
Piata Victoriei din Timisoara, Piata Unirii din Timisoara, dar si malurile Begai sunt locuri de promenada indragite atat de localnici, cat si de turistii care ajung aici intr-un numar foarte mare. In toate aceste locuri se gasesc o multime de cladiri cu arhitectura minunata, precum Catedrala Mitrolopolitana, Palatul Baroc, Cladirea Operei, Domul Catolic, Muzeul Banatului si palate construite la inceputul anilor 1900.

3. Evenimente culturale.
Datorita evenimentelor care au loc anual in Timisoara, orasul este primitor pentru turisti in fiecare moment al anului. Pe parcursul verii, de exemplu, Timisoara isi asteapta turistii la festivaluri si spectacole de muzica, teatru, cultura in aer liber si in parcurile de oras. Iarna, aici se desfasoara fascinantul Targ de Craciun, iar primavara este intampinata cu Festivalul Martisorului.

4. Istorie.
Atat pentru romani, cat si pentru turistii straini, Timisoara este orasul care pastreaza inca urme ale Revolutiei de la 1989. Viziteaza Piata Victoriei – locul din care a pornit Revolutia si unde pot fi vazute inca pe zidurile cladirilor urme ale gloantelor, dar si Memorialul Revolutiei de la 1989 – un spatiu dedicat acestui eveniment istoric in care poti gasi imagini, filmulte si obiecte care vorbesc despre acest eveniment!

5. Cazare pentru orice buget de calatorie.
Timisoara este o destinatie perfecta pentru vacanta deoarece este un oras complet, multicultural, reprezentativ atat pentru iubitorii de arta, cultura si istorie, cat si pentru iubitorii de relaxare si distractii. In acelasi timp, insa, Timisoara este o destinatie prietenoasa si primitoare din punctul de vedere al serviciilor de cazare.

Sursa foto: www.pensiuneaelisei.ro

Aici poti gasi cazare pentru orice fel de buget si asteptari. Unul dintre locurile apreciate de turisti pentru calitatea serviciilor de cazare este PENSIUNEA ELISEI. PENSIUNEA ELISEI ofera pachete de cazare avantajoase cu mic dejun inclus in 27 de camera spatioase, moderne, amenajate cu baie si dotate cu TV, internet wireless. Rezerva cazare in Timisoara cu mic dejun inclus la PENSIUNEA ELISEI!