Cum alegem o asigurare RCA

In cazul in care va aflati printre norocosii detinatori ai unui autovehicul, pesemne ca sunteti deja informat ca semestrial sau o data la un an se impune sa contractati o polita de asigurare RCA cu o companie/broker/casa de asigurari licentiata.

asigurare rca

Scriu „se impune” pentru ca acest fapt este mentionat in lege si in acelasi timp in cazul in care aceasta prevedere nu este luata in seama si veti fi descoperit conducand-va masina fara sa aveti incheiata o polita RCA, veti fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 lei si alte pedepse suplimentare. Vezi detalii.

Polita RCA-Raspundere Civila Auto: acopera prejudiciul pe care soferul asigurat il datoreaza celor implicati (terti) intr-un accident rutier cauzat din vina asiguratului. Ceilalti, denumiti si terti, pot fi autovehicule pagubite in urma accidentului, persoane vatamate sau decedate in accident sau componente stradale: borduri, garduri, stalpi, cladiri.

O evaluare detaliata a politelor de Raspundere Civila Auto pe site-urile care vand asemenea polite va poate folosi in alegerea companiei cu cea mai profitabila oferta. Aceste site-uri va ofera posibilitatea sa completati formulare online cu datele dumneavoastra, iar ulterior, in urma trimiterii datelor vi se vor trimite mai multe oferte RCA pt ca dumneavoastra sa o alegeti pe cea care credeti ca se potriveste cerintelor dumneavoastra.

Sa zicem ca optati pentru o asigurare online, in cazul in care comandati de la o companie locala, exista o mare probabilitate sa va fie inmanat originalul politei in aceeasi zi iar in cazul in care comandati polita de la o companie din tara, companiile de obicei garanteaza livrarea prin posta rapida a politei intr-un interval de 48 de ore de la data incheierii acesteia, pentru a spulbera orice dubiu, cel mai bine este sa contactati telefonic compania inainte de a comanda polita RCA.

Online sau nu, polita de Raspundere Civila Auto – RCA, este un element de siguranta si responsabilitate, atat pentru dumneavoastra cat si pentru posibilii afectati sau posibilele victime in in urma unui accident rutier. Sfatul meu este sa nu riscati! Tratati acest aspect cu responsbilitate, incheiati o polita RCA si scapati de viitoarele probleme in cazul neincheierii ei.