Bateriile de Baie cu Led

Bateriile de baie sau robinetii, cum mai sunt denumite, pot constitui adevarate piese de design, daca sunt alese cum trebuie si in ton cu designul baii.

baterii-de-cada-cu-led-mic

Intr-o casa in care ai copii, cele mai utile si frumoase mi se par bateriile cu led. Ele pot fi super distractive pentru copii si ii pot invata cand este sigur sa te speli pe maini fara sa fie apa prea fierbinte.

Bateriile au leduri colorate care se aprind si “coloreaza” apa in functie de temperatura acesteia.

Daca apa trece de 40 de grade celsius, adica este fierbinte, se va aprinde ledul rosu si apa va avea o nuanta rosie. Daca apa este rece se va aprinde ledul albastru, iar pentru apa calduta, ideala pentru spalat se va aprinde ledul verde.

Copilul va sti cum sa regleze temperatura apei in functie de culoarea acesteia. De asemenea va fi foarte distractiv sa se joace cu noua jucarie din baie. Nu veti mai avea probleme cu spalatul mainilor, nu va veti mai lovi de refuzuri.

Pentru a avea o viata lunga, bateriile cu led necesita instalarea unui filtru anticalcar. In timp, pe circuitele ledurilor se depune calcarul si ele nu vor mai functiona corespunzator.

Bateriile cu led pot fi instalate atat in baie cat si in bucatarie. Ca si design ele se incadreaza intr-un design modern.

Daca ati amenajat baia sau bucataria in stil clasic sau vintage, atunci bateria trebuie sa fie in acelasi ton. Bateriile cu led sunt in general cromate si au accente din sticla, tocmai pentru a scoate in evidenta culorile vii date de leduri.

Unicul dezavantaj neplacut al acestor baterii este ca trebuie curatate foarte des. Pentru ca majoritatea au accente de sticla, stropii de apa se vad imediat daca nu sunt curatati. Iar fiindca apa din tara noastra este una dura, petele de calcar se vor face remarcate imediat. Bateriile trebuie intretinute si curatate cu substante speciale pentru metal sau sticla, non-abrazive.

Calcarul este „vinovat” si pentru necesitatea instalarii filtrului.

Dotate cu un filtru anti-calcar si curatate des ele vor fi o adevarata incantare si un motiv de joaca in baia sau bucataria dumneavoastra.

Pe langa design, in alegerea unei baterii trebuie sa tineti cont si de alte aspecte cum ar fii inaltimea bateriei. Daca achizitionati o baterie pentru bucatarie trebuie ca ea sa fie suficient de inalta pentru a putea spala oale de dimensiuni mai mari cu usurinta.

Exista si baterii de bucatarie cu dus care rezolva aceasta problema,spre exemplu daca deasupra chiuvetei aveti o fereastra si nu puteti instala o baterie inalta.

Bateriile de baie nu trebuie sa fie inalte, aici nu trebuie sa spalam oale mari. In plus, chiuvetele de baie nu sunt la fel de adanci,iar daca vom instala o baterie inalta riscam sa stropim toata baia de fiecare data cand ne spalam pe maini.

Daca aveti copii alegeti o baterie cu un traseu de scurgere mai lung,astfel incat sa poata ajunge si cei mici sa se spele pe maini.

In incheiere va recomand cu caldura dotarea baii cu baterii cu led in cazul in care doriti un plus de modernitate in casa dumneavoastra si mai ales in cazul in care aveti copii.