5 Lucruri de care sa tii cont cand cauti saltele

Gasirea unui nou pat poate fi o etapa importanta, ce sa necesite un anumit grad de efort din partea noastra – mai departe insa, parca parem asaltati si derutati de gama extrem de bogata de saltele. Terminologia folosita, noile procedee si tehnici ne fac adesea sa ezitam in face o asemenea decizie; in special datorita structurilor cu aloe vera, cocos, latex, memory foam, poket memory sau spuma.

saltele

Totusi, foarte multi dintre romani tind sa se indrepte catre doua game majore de saltele – cele standard, cu arcuri (economice) si cele ortopedice, insa tot fabricate pe baza arcurilor.

Pentru numerosi clienti acestea reprezinta cel mai bun raport calitate-pret, fiind de calitate, rezistente, avand o durata optima de utilizare, precum sunt prezentate si in oferta de saltele Tamos.ro. In plus, faptul ca la fel au fost construite si celelalte saltele pe care le-au folosit (in trecut) le ofera un plus de motivatie – in special cei care au deja o familie, gandesc in acest mod. Cand se raporteaza la vechile modele de saltele utilizate in anii anteriori, oamenii tind sa priveasca la urmatoarele aspecte:

– Dimensiunea exacta. Cu siguranta, acesta este printre primele criterii intr-o astfel de alegere (pe langa pret); dimensiunile sunt exprimate in centimetri, aratand exact lungimea si latimea saltelei – vom alege un model ce sa se potriveasca patului nostru.

– Grosimea (sau inaltimea). Uneori acest punct e trecut separat, alteori intra la rubrica de mai sus. Din nou, si acest lucru poate sa depinda de tipul patului folosit; alteori, doar de confortul sau nevoile noastre.

– Nivelul de rigiditate. Acest lucru este de obicei precizat atat pe eticheta respectivei saltele, cat si in prezentarea realizata de comerciant. Exista mai multe praguri sau intensitati, daca le putem numi asa: tare, semitare, mediu, moale (care reprezinta diverse raporturi intre elasticitate si rigiditate)

– Sistemul de arcuri folosit. El determina intr-o destul de mare masura gradul final de rigiditate si senzatia conferita in timpul somnului. Majoritatea variantelor disponibile azi pe piata contin arcuri Bonnel, din otel-carbon.

– Invelisul exterior este confectionat, de obicei, din material de tip jakart, desi exista si alte optiuni de stofa. Alte aspecte referitoare la constructia acestor saltele se refera la vatelina thermobonding (pentru o repartizare corecta a caldurii si un confort sporit), suportii de spume dintre arcuri, covorul de fibre vegetale impaslite si capsulele pentru aerisire.

Pe langa aceste lucruri, mai putem tine cont de garantia oferita de producator, de tratamentele aplicate pentru fiabilitate, de marca producatorului, de recomandarile descoperite online, de comentariile sau parerile altor utilizatori. Mai multe informatii cat si o gama variata de astfel de produse e disponibila in oferta de saltele de la Tamos.

Tamos,
Mobila, canapele si saltele de vanzare
Sos. Morarilor nr.2, sectorul 2 Bucuresti, 22452 , RO
Telefon: 021 255 6677